Bez iznenađenja u Simin Hanu

Sloga deklasirala Bosnu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana savladali su u 9. kolu Prve lige Federacije ekipu visočke Bosne rezultatom 6:1.

Prvo poluvrijeme ovog meča donijelo je dosta uzbuđenja. Već u drugoj minuti domaći su poveli. Efendić je sjajno uposlio Jocu Stokića koji pogađa za prednost Sloge od 1:0.

Gosti su u 13. minuti ostali sa igračem manje. Ćubura je spriječio kontru gostiju oborivši Stokića i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Domaći su prednost igrača više iskoristili u 32. minuti. Efendić je oboren u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač penala je Stokić za sigurnih 2:0.

Bosna se uspjela vratiti u meč. Golom Mujića u 42. minuti došli su do 2:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donosi potpunu ofanzivu domaćeg tima koji su razbili današnjeg rivala. Redale su se šanse pred golom Bekana, a u 59. minuti sjajan gol postiže mladi reprezentativac BiH Mirel Ibrahimović. Ukrao je loptu odbrani, zaobišao golmana i pogodio za 3:1.

Nije Sloga stala napadima. Tražili su još pogodaka, a zatim je na scenu stupio rezervista Mirza Musić. S dva gola je povećao prednost na 5:1, da bi zatim upisao asistenciju za Mirela Ibrahimovića, koji drugim golom danas postavlja konačnih 6:1.

Sloga je ovim trijumfom ponovo preuzela vrh tabele sa bodom prednosti u odnosu na Olimpic.

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Sloga - Bosna 6:1

SLOGA: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BOSNA: Bekan, Ćubara, Papaz, Hrelja, Mujić, Cana, Sejdić, Sadiković, Hajdarović, Šero, Čulov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.