Foto: EPA

Napadač nije povrijeđen

Dobre vijesti za Lukakua i Belgiju pred gostovanje u BiH

Midhat Šljivak

Napadač reprezentacije Belgije Romelu Lukaku neće odsustvovati s terena, saopštio je Fudbalski savez Belgije.

Fudbaler Manchester Uniteda je u duelu engleske Premier lige protiv Crystal Palacea dobio žestok udarac u zglob i nije trenirao nekoliko dana.

Propustio je sjajni napadač treninge i s reprezentacijom Belgije, ali je dodatnim pregledima utvrđeno kako nema nikakvih oštećenja na zglobu i da Lukaku može bez ikakvih problema igrati.

"Lukaku je bio na snimanju zgloba i nema nikakvog preloma ili oštećenja. Radiće individualno, ali je prerano zaključiti da neće biti u timu za mečeve protiv Bosne i Hercegovine ili Kipra", saopšteno je iz FS Belgije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Konačnu odluku o njegovom nastupu donijeće selektor Roberto Martinez, a postoji velika mogućnost da Lukaku ipak bude pošteđen napora na Grbavici i njegovo mjesto bi mogao zauzeti napadač Chelseaja Michy Batshuayi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.