FIFA odbila poseban zahtjev Belgije pred Grbavicu

Ništa od promjene

FIFA odbila poseban zahtjev Belgije pred Grbavicu

E. Škorić

Reprezentacija Belgije u subotu će gostovati na Grbavici u pretposljednjem kolu evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bit će to prilika za Belgijance da nam (ponovo) pokažu koliko vrijede ili Zmajevima za osvetu za težak poraz u Briselu, ali jedno je sigurnno - ništa manje do spektakla ne možemo ni očekivati.

Moraju izabranici Mehmeda Baždarevića uraditi sve da pobijede kako bi ostali u igri za baraž, dok Belgija želi pobjedom ostati u vrhu FIFA rang liste i sa što bolje pozicije dočekati žrijeb grupa za Mundijal u Rusiji.

A za ovaj meč posebnu je želju imao stoper Belgije Jan Vertonghen. Bit će ovo njegov 97. nastup za reprezentaciju i njegova ideja je bila da rekordni nastup obilježi s tim brojem na dresu.

Zahtjev je podnio Belgijski nogometni savez FIFA-i, no iz Svjetske nogometne federacije su odbili, a po broju nastupa iza Vertonghena u Belgiji su Axel Witsel sa 84, Marouane Fellaini sa 79 i Eden Hazard  koji također ima 79 nastupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kako god, nadamo se da Vertonghen neće po lijepom pamtiit rekordni 97. nastup za Belgiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi