Foto: EPA

Ne smije igrati košarku

Još jedna zabrana za Pogbu u Unitedu

Midhat Šljivak

Povreda Paula Pogbe stvorila je velike probleme Joseu Mourinhu u narednom periodu.

Izvjesno je da će francuski veznjak propustiti dobar dio sezone zbog povrede zadnje lože i njegov povratak na teren očekuje se tek u decembru.

Pogba je od kluba dobio naređenje da otputuje na godišnji odmor i da se posveti potpunom oporavku od povrede.

Francuz ih je poslušao. Otišao je u SAD gdje je nastavio s oporavkom, a od kluba je dobio i veliko upozorenje.

Dok je u timu s Old Trafforda, neće smjeti da igra košarku. Odlučeno je da mu se zabrani igranje ovog sporta zbog stalnih problema sa zadnjom ložom i vjeruje se kako će Pogba u budućnosti biti otporniji na ovu povredu ako izbaci košarku iz aktivnosti.

Francuski veznjak će zbog ugovora s Unitedom morati da se drži pravila iz zabrane. Dok je u Unitedu za njega košarke nema, iako mu je to nakon fudbala omiljena zabava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogbu smo tokom ljeta mogli često vidjeti na košarkaškim terenima. Igrao je protiv NBA zvijezde Joela Embiida, a na terenu se našao i protiv Romelua Lukakua.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.