Skinuo Vardyja sa trona

Leroy Sane najbrži igrač u Premier ligi

Mladi fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane postao je zvanično najbrži fudbaler Premier lige u ovoj sezoni, ali i otkako se vrše mjerenja najbržih sprintova na utakmicama najjače engleske lige (2014).

Sane je na utakmici protiv Chelseaja u subotu trčao 35.48 kilometara na sat, čime je postao vlasnik najboljeg rezultata u ovoj sezoni i tako nadmašio Patricka van Aanholta (35.42 km/h) i Antonija Rudigera (35.19 km/h).

Dosadašnji rekorder bio je Jamie Vardy sa sprintom 35.44 kilometara na sat, koji je zabilježen prošle godine.

Leroy Sane je ove sezone nastupio na deset utakmica u svim takmičenjima, a postigao je već pet pogodaka uz dvije asistencije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.