Bivši fudbaler Cityja priznao: Previše su me platili
Foto: EPA

Bridgeov transfer je vrijedio 'samo' 12 miliona funti

Bivši fudbaler Cityja priznao: Previše su me platili

Današnji fudbalski transferi su, složit ćete se, otišli predaleko. Teško je znati zapita li se nekada Neymar da li zaista vrijedi 222 miliona eura, koliko je plaćen, ali se stiče utisak da Brazilca "ne peče savjest" zbog astronomskog transfera.

Ipak, kada je u pitanju bivši fudbaler Manchester Cityja, Wayne Bridge, stvari su drugačije. Naime, ovaj bivši fudbaler je priznao da je tokom svoje karijere "preplaćen", a posebno se to odnosi na njegov transfer u City, iako je isti bio daleko od "Neymarovih" 222 miliona eura.

"Sam sebe uštinem da vidim da li sanjam, kada pomislim kakvu sam karijeru imao i koliko je novca moguće zaraditi, ali ponekad me bude sramota pričati o tome. Kada sam prelazio u Manchester City za 12 miliona funti, razgovarao sam sa trenerom Redknappom o toj cijeni, rekao sam mu: 'Mislim da su me previše platili'...On je istakao da nisu, da imam kvalitet, ali meni i dalje nije bilo jasno", istakao je Wayne Bridge.

Danas 37-godišnjak, ovaj bivši defanzivac je počeo karijeru u Southamptonu iz kojeg je otišao u Chelsea 2003. godine. Plavci su ga prodali Manchester Ciyju 2009. godine, a osim ovih ekipa nastupao je još i za Fulham, West Ham, Sunderland, Brighton i Reading.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti