Foto: EPA

Hazard kao veliko pojačanje

Real zbog Belgijanca spreman da sruši klupski rekord

Edmir Škorić

Klub kao što je Real Madrid uvijek za cilj ima titule, ali i dovođenje najboljih igrača na svijetu.

Iako u svojim redovima ima velike igrače poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Karima Benzemu i mnoge druge zvijezde, Real planira još da kupuje i da se dodatno poboljšava.

Prema pisanju utjecajnih madridskih listova, Marce i AS-a, Madriđani su zagrijani da dovedu Edena Hazarda iz Chelseaja. Belgijski reprezentativac je i ranije bio na meti Kraljeva, što i ne čudi jer Zinedine Zidane ima samo riječi hvale za krilnog nogometaša.

Prvenstveno je Kylian Mbappe bio na meti Reala, ali kako je prešao u PSG, na Santiago Bernabeu će se uveliko okrenuti Hazardu, koji je jedan od najboljih igrača Chelseaja posljednjih godina. 

Hazard je znao u prošlosti reći kako je Real veliki klub i kako ne bi imao ništa protiv da obuče dres tog slavnog tima, no bit će teško otkupiti njegov ugovor, poznavajući koliko ga cijene u Londonu.

U svakom slučaju, predsjednik Reala Florentino Perez spreman je da sruši klupski rekord kako bi na ljeto doveo Hazarda i Zidane će pokušati da svojim utjecajem omekša Chelsea. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako god, dovođenje Hazarda bi bila velika stvar za Real, ali rano je pričati o nekim konkretnim stvarima, no do ljeta bi se svašta moglo dogoditi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.