Baleov užas nastavljen: 300 dana odsustva i 13. povreda
Foto: EPA

Velšanin nema sreće

Baleov užas nastavljen: 300 dana odsustva i 13. povreda

M. Šljivak

Velšanin Gareth Bale propustiće narednih mjesec dana zbog povrede mišića.

Nekada najskuplji fudbaler svijeta povrijedio se u najgorem mogućem trenutku za selekciju Velsa i njega neće biti u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gruzije i Republike Irske.

Također, nakon obaveza u reprezentaciji propustiće i još nekoliko utakmica u dresu Reala i tako je nastavljen njegov užas što se tiče povreda u redovima ekipe iz Madrida.

Otkako je 2013. godine došao iz Tottenhama u Real, Bale je imao velikih problema s povredama i propustio je ogroman broj utakmica za Kraljeve.

S novom povredom i pauzom od mjesec dana Velšanin će stići do brojke od 300 dana van terena u dresu Reala, a ova povreda mu je čak 13 u timu sa Santiago Bernabeua

Njegovo kompletno tijelo je izranjavano različitim povredama. To je uzrokovalo da njegov učinak u Realu bude znatno slabiji od očekivanog i u više od četiri godine on je nastupio  u 159 utakmica i postigao je 70 golova.

Usprkos brojnim povredama Real je prošle godine produžio ugovor s velškim fudbalerom i on je vezan s ovim timom do juna 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sve su glasnije špekulacije da bi on već narednog ljeta mogao otići iz tima, a sigurno je da će zbog čestih povreda rukovodstvo kluba itekako razmisliti o njegovoj prodaji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi