Srčani problemi poslali Carvajala na višemjesečnu pauzu
Foto: EPA

Šok u Madridu

Srčani problemi poslali Carvajala na višemjesečnu pauzu

M. Šljivak

Defanzivac madridskog Reala Dani Carvajal odsustvovaće sa terena minimalno dva mjeseca i to zbog srčanih problema.

Desnom beku Kraljeva iz Madrida otkriven je perikarditis, odnosno upala srčane ovojnice, te će on morati da propusti naredna dva mjeseca.

Carvajal će biti podvrgnut dodatnim testovima. Ovo je veoma ozbiljan zdravstveni problem, posebno za aktivne sportiste i on ne smije da se izlaže fizičkim naporima dok se kompletan oporavak ne završi.

Sjajni fudbaler od prošle subote ne trenira. Predstavljen mu je poseban program rada kroz koji će proći i njega sigurno do decembra nećemo gledati na zelenim terenima.

Postoji mogućnost da pauza bude i duža, ali za sada je predviđena pauza od dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je ovo još jedan u nizu problema za Kraljeve koji u narednom periodu ne mogu računati još i na Garetha Balea, Karima Benzemu i Thea Hernandeza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi