PSG raspustio League of Legends tim

S. Bošković

Paris Saint Germain eSport potvrdio je da raspušta League of Legends tim. 

Naime,  sudbina EU LCS lige u budućnosti je dosta nesigurna, te iz RIOT-a nikako da se odluče kako žele da urade elitno League of Legends takmičenje u Evropi. 

PSG eSport formirao je timove u igrama FIFA, Rocket League i League of Legends, a najviše je odjeknulo formiranje LoL tima. 

PSG LoL tim je po osnivanju kupio mjestu u EU Challenger Seriesu od ekipe Team Huma, no nije se uspio plasirati u EU LCS. U prvoj sezonu PSG je završio kao treći, a onda je u drugoj sezoni završio posljednji s jednom pobjedom u četiri susreta. 

Tim je također napustio i direktor eSport sektora PSG-a Bora "YellOwStar" Kim, a u službenom saopštenju iz PSG su rekli da je budućnost evropske LoL scene previše nepouzdana. Također, navode da RIOT nije uspio da ih potpuno uvjeri u isplativost League of Legends eSporta, no ipak da ne isključuju budućnost povratka u League of Legends.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.