Grom iz vedra neba! Brozović se vraća u Evropu i to u klub koji traži staze slave kao ozebao sunce

Najvaljuje se iznenađenje

Grom iz vedra neba! Brozović se vraća u Evropu i to u klub koji traži staze slave kao ozebao sunce

Admin Čaušević

Marcelo Brozović bi nakon samo jedne sezone u Saudijskoj Arabiji mogao nazad u Evropu i to u klub koji silno želi da se vrati na puteve stare slave. Ali za tako nešto su mu potrebna pojačanja pa je Hrvat jedna od meta. 

Brozović je otišao u Saudijsku Arabiju na svom vrhuncu. Nakon briljantne sezone u Interu i poslije dosta predomišljanja na kraju je završio u Al Nassru.

Saudijci su mu omogućili odličnu zaradu, nije to blizu Ronaldovih 200 miliona godišnje, ali iznos od 24 miliona eura na godišnjem nivou je i više nego zadovoljavajući.

Igrao je Brozović sjajno do sada, ali martovske utakmice reprezentacije Hrvatske su pokazali da iskusni veznjak nije na onom nivou kao što je to bio slučaj u Interu.

Ako je slutiti najavama iz Španije, Brozović bi mogao nazad u Evropu i to u Barcelonu koja ga je silno željela i prošlog ljeta, ali su pregovori sa Interom propali.

Katalonci nisu željeli platiti odgovarajući iznos Nerazzurrima pa je novi prvak Italije 31-godišnjaka prodao u Al Nassr za iznos od "mršavih" 18 miliona eura.

Oglasi

Sada je Barcelona odlučna da ponovo krene po Brozovića i ovaj put se nada uspješnom završetku pregovora s ciljem da potpuno osvježi vezni red.

Barcelona se što prije želi vratiti na puteve stare slave te na ljeto priprema novu revoluciju u timu, pa je ideja o angažovanju Brozovića postala ozbiljna opcija.

Dok je igrao za Inter Brozović je bio jedan od najboljih defanzivnih veznih na svijetu, ima 31 godinu te definitivno nije za starog gvožđa.

Novi-stari trener Barcelone, Xavi Hernandez želi osjetljive promjene u vezi. Osim Brozovića u kombinacijama su još i Betisov Guido Rodriguez, dok se odavno spominje i Joshua Kimmich.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci već desetak godina ne uspjevaju da dođu do završnice Lige prvaka, dok sa druge strane njihov najveći rival Real Madrid redovno osvaja trofeje.

Upravo je to jedan od razloga zašto Barcelona priprema novu rekonstrukciju ekipe poslije koje bi se ozbiljnije mogla predstaviti na međunarodnom nivou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi