10. kolo Prve lige FBiH

Slogi samo bod u Bugojnu, važne pobjede Olimpika i Zvijezde

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre i Sloge Simin odmjerili su snage u okviru 10. kola Prve lige FBiH, a nakon 90 minuta mreže se nisu tresle 0:0.

Publika je na Jakliću mogla vidjeti zanimljiv i veoma borben meč, a prvi su zaprijetili gosti i to preko iskusnog Joce Stokića. Na drugoj strani Čakar je imao sjajnu priliku, međutim Hamzabegović istrčava i glavom brani.

U drugom poluvemenu također otvoren meč, a od 70 minute Iskra je igra sa 10 igrača s obzirom da je crveni karton zaradio kapiten Elvedin Nebić. Bezidejni gosti to nisu iskoristili i ostalo je 0:0, što je rezultat koji svakako može više zadovoljiti domaće.

NK Iskra Bugojno - FK Sloga Simin Han 0:0

NK Iskra: NK Iskra: Ćeman, Filan, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Stjepanović, Kojić, Omerović, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

U Travniku je gostovala Zvijezda i osvojila puni plijen. Veziri su dobro igrali u prvom poluvremenu, pogađali i stativu, ali u drugom poluvremenu nisu mogli do pozitivnog rezultata.

Obren Cvijanović je bio junak pobjede Zvijezde koja je tako na najbolji način prebrodila poraz u prošlom kolu od Orašja na svom terenu.

NK Travnik - NK Zvijezda 0:1 (0:1)

NK Travnik: NK Travnik: Đurić, Brljak, Imamović, Čurić, Rastoka, Muharemović, Hasanbegović, Mamuša, Hamzić, Silajdžija, Tabaković.

NK Zvijezda: Prljača, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Huseinspahić.

Neizvjesnosti nije nedostajalo ni u Tešnju. Olimpik je slavio sa 2:1, te ponovo došao na lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH.

Gosti su poveli prelijepim pogotkom Vučine Šćepanović, da bi na 2:0 povisio pred sami kraj prvog poluvremena nakon nespoazuma odbrane TOŠK-a Osmanović.

U drugom poluvremenu domaći se bude. Nuhanović je u 57. minuti pogodio za 1:2, a zatim su se redale šanse pred golom gostiju iz Sarajeva. Ipak, pogodaka više nije bilo i gosti se kući vraćaju sa tri vrijedna boda.

NK TOŠK - FK Olimpik 1:2 (0:2)

NK TOŠK: NK TOŠK: Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Sinanović, Gafurović, Lukomirak, Suljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Milović, Čvoro, Pršeš, Osmanović, Mahović, Oglečevac, Šćepanović, Zeba, Kovač, Bevab.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.