"U Tuzli smo najljepša sportska priča"

Darko Vojvodić za SportSport.ba

"U Tuzli smo najljepša sportska priča"

A. Beganović

Nakon devet odigranih kola na čelu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nalazi se Sloga Simin Han. Izabranici Darka Vojvodića su uz Olimpik i Zvijezdu najviše pokazali u prvom dijelu sezone, pa se sasvim zasluženo nalaze na čelu prvoligaške karavane.

Prije početka sezone za kormilo Sloge Simin Han stigao je Vojvodić, trener koji Prvu ligu Federacije BiH ima u malom prstu i već tada je bilo jasno da je ambicija ovog kluba iz Tuzle ulazak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova. U devet kola Sloga je osvojila 21 bod, a Vojvodić smatra da je na njihovom kontu mogao biti i koji bod više.

"Zadovoljan sam bodovnim učinkom, no mogao je biti i koji bod više na našem kontu", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Vojvodić.

U prošloj sezoni Vojvodić je predvodio GOŠK s kojim je izborio ulazak u društvo najboljih, pa je njegov dolazak u Slogu bio i svojevrsno izneđenje.

"Nisam se mnogo dvoumio kada sam dobio poziv od Azmira Husića. Svi u Bosni i Hercegovini znamo o kako kvalitetnom sportskom radniku se radi i znao sam da se u Simin Hanu stvara jedna nova lijepa priča", govori Vojvodić i dodaje:

"Klub je organizovan na jednom vrhunskom nivou, vjerujte da ne zaostajemo po tom pitanju ni za našim najvećim klubovima. Plate su redovne, većina igrača ima profesionalne ugovore, uslovi za treniranje su idealni".

U posljednje vrijeme na tribinama stadiona u Simin Hanu je sve manje praznih stolica.

"Dobro ste to primjetili, u Tuzli smo najljepša sportska priča i sve više ljubitelja fudbala prati naše domaće utakmice. Sve su to pokazatelji da smo na dobrom putu, no ne smijemo se opustiti. Pred nama je još mnogo iskušenja. Cilj je Premijer liga, a konkurenata je mnogo. S obzirom da dobro poznajem ligu mogu reći da kvalitet nije nikada bio na višem nivou. Mnogo je ekipa koje bi bez problema mogle igrati u Premijer ligi", ističe Vojvodić, te se zatim osvrće na saradnju sa nekadašnjim predsjednikom Slobode, Azmirom Husićem, koji je glavni "krivac" za nevjerovatni uspon Sloge:

"Azmir je čovjek iz biznisa koji voli sport, koji voli ovu državu i mislim da je privilegija sarađivati sa njim. Ono što je na mene ostavilo poseban utisak je to što nikada nije rekao zašto igrao ovaj, a ne igra onaj. Uvijek mi je na raspolaganju, kao i igračima, tako da mogu reći da je saradnja izvrsna".

U narednom kolu Sloga će u goste Iskri iz Bugojna.

"Cijenimo i respektujemo Iskru, klub koji ima ime i prezime. Međutim, položaj na tabeli govori da smo mi favoriti i sve osim pobjede za nas bi bio neuspjeh. Idemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda. U seriji smo od sedam uzastopnih pobjeda među kojima je i ona nad Zrinjskim i želimo tu seriju nastaviti u Bugojnu", govori trener Sloge.

Dobre igre u prvom dijelu sezone u prvi plan su izbacile mladog napadača Mirela Ibrahimovića koji je pozvan u mladu reprezentaciju na šta su u Slogi posebno ponosni.

"Velika je stvar to za klub. Iznenađeni smo, ali mislimo da je Mirel svojim igrama zaslužio poziv u mladu reprezentaciju. Nadamo se da će opravdati očekivanja, a lično vjerujem da je pred njim dobra karijera, te da će u budućnosti debitovati i za A tim", govori Vojvodić i zavrašava:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U subotu naši Zmajevi igraju veoma važnu utakmicu i ovim putem im želim poželjeti sreću. Neće biti lako jer Belgija je jedna od najboljih selekcija na svijetu, no vjerujem da možemo slaviti. Pobjedom bismo otvorili put ka baražu, a i obradovali bismo sve Bosance i Hercegovce. Zbog svega toga sam svim srcem uz naše Zmajeve".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi