Sprema se trejd

Ugovor Mirze Teletovića je preveliko opterećenje za Buckse

Midhat Šljivak

Mirza Teletović vjerovatno će napustiti Milwaukee Buckse.

Iskusni bh. košarkaš ulazi u svoju drugu sezonu s timom iz Wisconsina, ali rukovodstvo tima želi da se što prije riješi ugovora kojeg ima 32-godišnji krilni centar.

Mirza bi u naredne dvije sezone trebao zaraditi ukupno 21 milion dolara. Čelnicima Bucksa njegov ugovor s obzirom na igre predstavlja veliko opterećenje i odlučeno je da se Teletović pokuša trejdovati u narednim mjesecima.

Pored bh. košarkaša, ista sudbina će zadesiti i Johna Hensona, koji ima još tri godine ugovora na više od 30 miliona dolara.

Odlaskom ovog dvojca iz tima dobila bi se značajna suma u salary capu i Milwaukee bi tim novcem mogao dovesti neku veliku zvijezdu NBA lige.

Teletović je protekle sezone ubacivao 6.4 poena po meču i nije imao sezonu za pamćenje u NBA ligi. To je na kraju i glavni razlog što ga se žele riješiti i izvjesno je da će bh. košarkaš karijeru nastaviti negdje drugo.

Pored Bucksa Teletović je u NBA karijeri igrao za Brooklyn Netse i Phoenix Sunse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.