Mirza Teletović na izlaznim vratima Bucksa
Foto: EPA

Milwaukee želi da se riješi ugovora bh. igrača

Mirza Teletović na izlaznim vratima Bucksa

M. Šljivak

Bh. košarkaš Mirza Teletović mogao bi napustiti Milwaukee Buckse.

Prema navodima američkih medija, rukovodstvo tima iz Wisconsina odlučilo je da se riješi ugovora Mirze Teletovića i Johna Hensona i pokušaće da naprave trejd kako bi očistili platni prostor. 

Ova dvojica košarkaša imaju poprilično visoke ugovore. Bucksi nisu impresionirani onim što su pokazivali u dresu ovog tima i odlučeno je da se oni stave na trejd listu.

Teletović je na početku prošle sezone potpisao trogodišnji ugovor sa Bucksima vrijedan više od 30 miliona dolara, dok Hanson ima ugovor na još tri sezone vrijedan također preko 30 miliona dolara.

Njihovim odlaskom Bucksi bi dobili dosta prostora u salary capu, što je i cilj kluba, pa ćemo Teletovića i Hansona vjerovatno u ovoj sezoni gledati negdje drugo.

Mirza je pored Milwaukeeja u NBA karijeri igrao još za Phoenix Sunse i Brooklyn Netse.

Teletović je prošle sezone u dresu Bucksa prosječno bilježio 6.4 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi