Foto: EPA

Predsjednik Napolija

De Laurentiis iznenadio: Odmorio bih zvijezde protiv Cityja

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis iznenadio je izjavom uoči utakmice protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, koja se igra u utorak.

Napoli će gostovati na Etihadu i na toj utakmici bi Maurizio Sarri trebao odmoriti neke zvijezde, barem ako pitate prvog čovjeka kluba koji trenutno zauzima prvo mjesto u Seriji A sa maksimalna 24 osvojena boda.

"Mislim da bi neki naši igrači trebali odmoriti i preskočiti ovu utakmicu. Za vikend igramo sa Interom i ta utakmica nam je izuzetno važna", započeo je De Laurentiis, koji je bio sasvim iskren:

"Seria A ili Liga prvaka? U Italiji želimo osvojiti titulu, a u Evropi nam je cilj da prođemo grupu, ali ne moramo slaviti u svim utakmicama. Trenutno je vrlo važan trenutak u prvenstvu, po meni važniji nego u Ligi prvaka. Protiv Intera ćemo biti u prednosti jer igramo na domaćem terenu, navijači će nas podržati jer svi znamo šta dobijamo tom pobjedom".

Pep Guardiola je uoči utakmice pohvalio Napoli rekavši da je to, u ovom trenutku, jedna od tri najatraktivnije ekipe u Evropi, ali De Laurentiis je zabrinut zbog toga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Brinu me Guardioline pohvale. Bilo mi je drago kad je Di Francesco izjavio da će nas Roma pobijediti, jer je to  napalilo igrače i vidjeli ste ko je dobio. Ne bih želio da zbog Guardiolinih riječi moji igrači ne ostanu fokusirani. On je stari lisac i zna kako dobru ekipu ima”, rekao je za kraj predsjednik Napolija.

Napoli je u ovoj sezoni Serije A ostvario svih osam pobjeda, dok je u Ligi prvaka pobijedio Feyenoord (3:1) ali je izgubio od Šahtara (2:1). To je ujedno i jedina utakmica u kojoj Napolitanci nisu pobijedili u posljednjih nekoliko mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.