Foto: EPA

Za Pepa Guardiolu nema dileme

"De Bruyne je među najboljima, ali najbolji je samo jedan"

Manchester City će večeras odigrati susret grupne faze Lige prvaka protiv Napolija, a svi očekuju pravi fudbalski spektakl na Etihadu.

Na press konferanciji povodom ovog duela govorio je i trener Građana Pep Guardiola, a novinare je osim utakmice zanimalo i mišljenje španskog stručnjaka o Kevinu De Bruyneu, sjajnom fudbaleru Manchester Cityja.

Naime, britanski mediji već neko vrijeme ističu da je Belgijanac možda i najbolji igrač u Premier ligi, te jedan od najboljih u Evropi. Zbog toga je jedan od novinara odlučio pitati Guardiolu: "Da li je Kevin De Bruyne jedan od najboljih ili postaje najbolji fudbaler u Evropi?"

"Najbolji je samo jedan", brzo je odgovorio Guardiola aludirajući na Lionela Messija, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako želi biti smatran jednim od najboljih Kevin De Bruyne mora osvajati titule, a mi smo tu da mu pomognemo u tome."

"Kevin je među najboljima, ali, ipak, samo je jedan najbolji", ponovio je Pep Guariola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti