De Laurentiis iznenadio: Odmorio bih zvijezde protiv Cityja
Foto: EPA

Predsjednik Napolija

De Laurentiis iznenadio: Odmorio bih zvijezde protiv Cityja

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis iznenadio je izjavom uoči utakmice protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, koja se igra u utorak.

Napoli će gostovati na Etihadu i na toj utakmici bi Maurizio Sarri trebao odmoriti neke zvijezde, barem ako pitate prvog čovjeka kluba koji trenutno zauzima prvo mjesto u Seriji A sa maksimalna 24 osvojena boda.

"Mislim da bi neki naši igrači trebali odmoriti i preskočiti ovu utakmicu. Za vikend igramo sa Interom i ta utakmica nam je izuzetno važna", započeo je De Laurentiis, koji je bio sasvim iskren:

"Seria A ili Liga prvaka? U Italiji želimo osvojiti titulu, a u Evropi nam je cilj da prođemo grupu, ali ne moramo slaviti u svim utakmicama. Trenutno je vrlo važan trenutak u prvenstvu, po meni važniji nego u Ligi prvaka. Protiv Intera ćemo biti u prednosti jer igramo na domaćem terenu, navijači će nas podržati jer svi znamo šta dobijamo tom pobjedom".

Pep Guardiola je uoči utakmice pohvalio Napoli rekavši da je to, u ovom trenutku, jedna od tri najatraktivnije ekipe u Evropi, ali De Laurentiis je zabrinut zbog toga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Brinu me Guardioline pohvale. Bilo mi je drago kad je Di Francesco izjavio da će nas Roma pobijediti, jer je to  napalilo igrače i vidjeli ste ko je dobio. Ne bih želio da zbog Guardiolinih riječi moji igrači ne ostanu fokusirani. On je stari lisac i zna kako dobru ekipu ima”, rekao je za kraj predsjednik Napolija.

Napoli je u ovoj sezoni Serije A ostvario svih osam pobjeda, dok je u Ligi prvaka pobijedio Feyenoord (3:1) ali je izgubio od Šahtara (2:1). To je ujedno i jedina utakmica u kojoj Napolitanci nisu pobijedili u posljednjih nekoliko mjeseci.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi