UEFA odabrala sastav kojeg bi se svi plašili
Foto: EPA

Idealnih 11 trenera u fudbalskom timu

UEFA odabrala sastav kojeg bi se svi plašili

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je idealni sastavi Lige prvaka sastavljen od aktuelnih trenera.

Veliki broj klubova u Ligi prvaka za trenere ima bivše igrače koji su svojevremeno bili odlični fudbaleri.

U idealnom sastavu se nisu našla imena poput Carla Ancelottija (Bayern) ili Eusebija Di Francesca (Roma), ali je sastav kojeg su izabrali kao idealan zaista vrhunski.

Tako je na golu mjesto našao Šenol Guneš, defanzivni trio čine Darko Milanič, Mauricio Pochettino i Massimo Carrera, dok su po bokovima Giovanni Van Bronchorst i Segio Conceicao.

Vezni red je posebno impresivan. Čine ga Antonio Conte, Diego Simeona, Pep Guardiola, te Zindine Zidane, dok je u napadu usamljen Ernesto Valverde.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno je da bi ovaj tim imao šta pokazati da su još uvijek aktivni i nijedna ekipa ne bi mogla biti istinski favorit protiv ekipe današnjih trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi