Široki dočekuje Zrinjski

Sablić: Oni su prvaci, ali nisu kvalitetniji od nas

Endin Čaušević

U jednom od najvećih derbija Premijer lige BiH sutra će na Pecari snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski. 

Na Pecari se ponovo očekuje paklena atmosfera jer navijači Širokog žele da njihov tim upiše pobjedu protiv ljutog rivala iz Mostara. Plemići su trenutno prvi na tabeli u Premijer ligi BiH, ali je trener domaće ekipe Goran Sablić poručio da će njegov tim dati maksimum da ostvari pobjedu i potvrdio odličnu formu iz posljednjih utakmica.

"Zrinjski je dvostruki uzastopni prvak, aktuelni lider, ali nije kvalitetniji od nas, bez obzira i na nedavnih osam bodova zaostatka ili aktuelnih minus tri. Niko, pa ni Zrinjski, kojeg maksimalno respektujemo, nije favorit protiv Širokog Brijega na Pecari. Uvjeren sam da ćemo odigrati kvalitetan derbi i ostvariti pobjedu protiv velikog rivala kakav je Zrinjski", rekao je Sablić.

"Nije bitno ko će zabiti, neka to bude i Bilobrk, samo da mi pobijedimo i obradujemo naše navijače. U najboljoj smo formi od svih ekipa u Premijer ligi BiH i vjerujem da ćemo to potvrditi i protiv Zrinjskog", rekao je igrač Širokog Luka Menalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.