Todorović: Široki Brijeg nije slučajno drugi
Foto: EPA

Uoči hercegovačkog derbija

Todorović: Široki Brijeg nije slučajno drugi

Predstojeći hercegovački derbi Zrinjski ne očekuje u pozitivnom ozračju. U prvih deset kola Plemići su osvojili rekordnih 27 bodova, no nakon domaćeg remija protiv Borca i domaćeg poraza od Sarajeva, pritisak je veliki na izabranicima Blaža Sliškovića. 

U razgovoru za SportSport.ba priznao je to i jedan od najboljih igrača Zrinjskog Ognjen Todorović, kazavši, između ostalog, da je predstojeći meč sa Širokim Brijegom prilika za povratak na pobjednički kolosijek. 

"Evidentno je da smo upali u malu krizu, ali moramo tražiti način da izađemo iz nje. Radili smo kvalitetno proteklih dana, svjesni smo svojih grešaka u protekle dvije utakmice i radimo na tome da ih ispravimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek. Koliko su posljednji rezultati poremetili atmosferu u ekipi, teško je reći. Svjesni smo mi da je morao doći pad u jednom trenutku, ali možda nismo da dođe baš sad kad su bile ključne utakmice. Desilo se, šta je tu je", prokomentarisao je Ognjen Todorović za SportSport.ba.

Prednost Zrinjskog nad narednim protivnikom Širokim Brijegom se istopila na tri boda. 

"Utakmice protiv Širokog Brijega su teške same po sebi, ipak je to derbi. Široki Brijeg je stvarno dobar tim koji se pojačao tokom ljeta i uigrao. Imaju dosta dobrih igrača u svojim redovima, visoko mišljenje imam i o treneru Sabliću, i sigurno nisu slučajno tu gdje jesu. Prema mom mišljenju, najveća opasnost će nam prijetiti od Menala i Čabraje", kaže Todorović, kojeg, kako kaže, eventualni remi ne bi zadovoljio. 

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i na Pecaru ćemo doći s namjerom da se vratimo kući sa bodovima. To je uvijek cilj Zrinjskog. Remi? Mene lično i ne bih zadovoljio, ali ako na kraju bude, šta je tu je."  

Uoči derbija u Zrinjskom imaju problema sa izostancima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema Jakovljevića koji se povrijedio u prošlom kolu, van stroja su još Jović i Galić, dok će zbog kartona utakmicu propustiti Perišić i Ćavar", dodao je.

Utakmica između Širokog Brijega i Zrinjskog igra se na Pecari u nedjelju od 16:30 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi