Baka ljut na sarajevske medije: Žele unijeti nemir u ekipu

Pred derbi sa Širokim

Baka ljut na sarajevske medije: Žele unijeti nemir u ekipu

Povodom nedjeljnog derbija u kom će se na širokobriješkoj Pecari sastati NK Široki i HŠK Zrinjski, mostarski klub organizirao organizirao je redovnu press konferenciju na kojoj je na dispoziciji novinarima bio trener Plemića Blaž Slišković. 

Popularni Baka je rekao slijedeće : 

"Mislim da će derbi nalikovati utakmici iz 2.kola kada je Široki gostovao kod nas i kad smo gledali jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu, bez obzira na to što mi imamo dosta problema s ozlijeđenim i kartoniranim igračima i što smo primorani sastavljati momčad od kadra koji je ostao na raspolaganju. Vjerujem da ćemo unatoč tim problemima ostaviti dobar utisak. Najvažnije je da onih 11 koji istrče na teren ostave srce na travnjaku i daju svoj maksimum", te  je dodao:

"Vrlo lako moglo bi se dogoditi da ovaj susret  odluči neki sitni detalj, inspiracija pojedinca, pa stoga ne vjerujem da će se u ovoj utakmici baš umirati od ljepote. Mi ćemo igrati otvoreno i na pobjedu kao i uvijek, iako će dosta ovisiti i o igračima Širokog, koliko će nam oni dopustiti da razvijemo takvu, našu prepoznatljivu igru. Mi vremena ni prostora za kukanje i jadikovke nemamo. Ukoliko svi daju svoj maksimum, imamo pravo nadati se dobrom rezultatu.

Na pitanje o evenutualnom pritisku koji donosi ova utakmica Slišković je rekao:

"Sigurno je da sad određeni pritisak postoji, ali možda to bude pozitivno za nas. Pritiska nije bilo ni protiv Borca ni protiv Sarajeva jer smo imali solidnu bodovnu prednost, no možda ova situacija izvuče pozitivnu reakciju iz mojih igrača".

Osvrnuo se trener mostarskog kluba i na sjajnu formu Širokog.

"Iz kola u kolo igraju sve bolje i bolje. Kući su neumoljivi i čim su uspjeli svezati dvije gostujuće pobjede, došli su u ovu situaciju, da ih jedna pobjeda dijeli od samog vrha. Ipak, ne smiju zaboraviti da im u goste dolazi šampion BiH, te lider prvenstva i da će se morati dobro pomučiti da ostvare dobar rezultat".

Riječi je bilo i o pokušaju pravljenja afere oko navodnog bunta među igračima a koji je navodno predvodio Tonći Kukoč.

"Mi smo gospodski klub i ne obaziremo se na takve natpise i pokušaje sarajevskih medija da unesu nemir u naše redove. Zna se kad treba reagirati, a kad ignorirati na neke situacije. Kad se na neke gluposti ne obazireš, one se u budućnosti neće ponavljati. Kada su vidjeli da su da oprostite pojeli g***o, ta obavijest je za pola sata skinuta s portala. Vlasnik tog portala koji je prvi objavio to je bivši član Željezničara, njihov nogometaš, a je li to slučajnost, prosudite sami", završio je svoje izlaganje Blaž Slišković

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi