Foto: EPA

Liga prvaka, grupa A

United osigurao prolaz, preokret CSKA

Večerašnjim utakmicama otvoreno je 4. kolo grupne faze Lige prvaka. 

U grupi A prolaz dalje je osigurao Manchester United koji se pobjedom nad Benficom od 2:0 izdvojio na vrhu tablice sa 12 bodova, dok je zanimljivo bilo i na St. Jakob Parku gdje je Basel poražen od CSKA (1:2), pa se tim iz Moskve izjednačio sa švicarskim prvakom. 

Crveni đavoli su priliku da povedu protiv Benfice imali već nakon 15 minuta igre. Nakon što je Pereira u svom šesnaestercu srušio jednog od fudbalera Manchester Uniteda, glavni arbitar je pokazao na bijelu tačku, a odgovornost da izvede udarac preuzeo je Martial. Ipak, njegov pokušaj je odbranio Svilar. 

Budućem golmanu Srbije je u samom finišu poluvremena sreća okrenula leđa. Nakon šuta Matića, lopta se od stativu odbila do njegovih leđa i završila u mreži Benfice za vodstvo Manchester Uniteda od 1:0. Taj rezultat na snazi je bio sve do 78. minute, a do novog pogotka Manchester United je stigao nakon što je Blind bio precizan s bijele tačke. 

U meču između Basela i CSKA, koji je okončan rezultatom 2:1 u korist ruskog tima, prvi gol je viđen u 32. minuti. Basel je poveo preko Zuffija i vodstvo na St. Jakob Parku je imao do 65. minute, kada se gosti vraćaju u igru nakon što je za izjednačenje pogodio Dzagoev. Uspjeli su Rusi u nastavku da preokrenu rezultat, a gol za, ispostavit će se, konačnih 2:1 postigao je Wernbloom. 

Liga prvaka, grupa A: 

Manchester United - Benfica 2:0

Basel - CSKA 1:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.