Igrao na Grbavici: Dimitri Oberlin intrigira velikane

Napadač Basela privlači pažnju

Igrao na Grbavici: Dimitri Oberlin intrigira velikane

Da je rođen u BiH ne bi pamtio ni potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dimitri Oberlin fantastični je napadač Red Bull Salzburga na posudbi u Baselu, kojeg je imao priliku uživo gledati i mali broj navijača Željezničara. 

Naime ovaj 20-godišnjak bio je član generacije austrijskog prvaka koji je prije dvije godine eliminirao našeg u prvom kolu Lige mladih. Isto dakle takmičenje u kojem je Željezničar ostvario historijski plasman elimiravši bugarski Ludogorets.

Zanimljivo je da je upravo taj Red Bull Salzburg naredne godine osvojio Ligu prvaka i to baš takmičivši se prvo kroz Ligu mladih gdje učestvuju prvaci država čiji seniorski timovi ne igraju Ligu prvaka (najboljih osam iz ovoga takmičenja pridružuju se najboljima iz grupne faze elitnog takmičenja).

Elem, Oberlin ove sezone briljira u dresu Basela. Postigao je dosad tri gola u Ligi prvaka i skrenuo na sebe pažnju tri evropska velikana, Real Madrida, Juventusa i Manchester Uniteda.

Prema pisanju Calciomercata ovi klubovi ozbiljno promatraju mogućnost da švicarskog napadača koji neodljivo podsjeća na Romelu Lukakua angažiraju već u narednom prelaznom roku. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno, Oberlin je već ranije odbio United, no engleski velikan ne misli odustajati od ovoga dragulja, a Juventus se spominje budući da je Gonzalo Higuain u poznim godinama i treba već sad razmišljati o budućnosti. 

Mladi švicarski as i član U21 reprezentacije ove zemlje postigao je šest golova u 14 nastupa za Basel ove sezone, a ugovor s Red Bullom mu ističe naljeto. Bit će dakle sijaset špekulacija do kraja sezone, očekujmo ih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi