Foto: EPA

Ko će na kraju biti prvi?

Mourinho nabrojao glavne kandidate za osvajanje Premier lige

Edmir Škorić

Manchester United je jedan od kandidata za titulu u Engleskoj ove godine, a Jose Mourinho smatra kako će se šest timova boriti za prvo mjesto.

Manchester City je lider u Engleskoj i ima pet bodova više od Uniteda, no Mourinho smatra da će se još nekoliko timova ravnopravno boriti za naslov.

"Chelsea je aktuelni prvak i mislim da su ozbiljan kandidat za titulu. Mislim da i oni isto razmišljaju. Pošto Everton ni nakon velikog posla u prelaznom roku nije uspio da uđe u kombinacije za vrh, smatram da je šest timova ove sezone uključeno u borbu za titulu", kazao je Mourinho.

"Njih pet je trenutno u vrhu, šesti je Liverpool iako je koji bod iza, ali u ovom trenutku to puno ne znači".

Dakle, po Mourinhu su City, United, Arsenal, Tottenham, Chelsea i Liverpool konkurenti za naslov. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za vikend United čeka teško gostovanje Chelseaju, dok će zanimljivo biti i u duelu Manchester Cityja i Arsenala na Etihadu. Trenutno je City po prikazanom najzreliji kandidat za prvo mjesto, no Mourinho neće tako lako odustati od svojih ciljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.