Mile Svilar je već pred transferom karijere
Foto: EPA

Seli na Old Trafford

Mile Svilar je već pred transferom karijere

M. Šljivak

Najmlađi golman koji je ikad nastupio u Ligi prvaka, Benficin Mile Svilar, već na ljeto bi mogao napraviti transfer karijere.

Mladi 18-godišnji Belgijanac je iznenada dobio šansu da brani u ekipi Benfice, a iako je imao dvije nesretne situacije u utakmicama protiv Manchester Uniteda, ostatak posla kojeg je imao odradio je vrhunski.

Upravo bi United mogao biti njegova naredna destinacija. Menadžer tima Jose Mourinho "pikirao" je Svilara za ljetni prelazni rok i upravo bi on mogao zamijeniti Davida De Geu na mjestu prvog golmana ekipe sa Old Trafforda.

Navodno, Posebni je već obavio pregovore sa predsjednikom Benfice Luisom Filipeom Vieirom i mladi Svilar bi već narednog ljeta mogao napraviti transfer karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svilar je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao pet utakmica za Benficu i mrežu je sačuvao u dva navrata. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti