Sigurna pobjeda Wizardsa

Washington bez većih problema protiv Lakersa

Košarkaši Washington Wizardsa su se večeras bez većih problema obračunali sa Los Angeles Lakersima koje su savladali rezultatom 111:95.

Nakon efikasne prve četvrtine, Washington je vodio sa 37:34 da bi u drugoj dionici Lakersi potpuno pali. Domaći tim je na odmor otišao s prednošću od 13 poena (69:56) i već tada se dalo naslutiti da će Wizardsi doći do nove pobjede.

U nastavku utakmice, Washington je održavao stečenu dvocifrenu prednost i na kraju slavio sa sigurnih 111:95.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Wall i Beal sa 23 i 22 poena, dok je Porter Jr. dodao 20.

U ekipi Lakersa najefikasniji su bili Lopez i Clarkson sa po 15 poena, dok su Kuzma i Caldwell-Pope imali 13. Lonzo Ball je meč završio sa 10 postignutih poena.

Za Wizardse je ovo bila šesta pobjeda u 11. utakmici, a za Lakerse sedmi poraz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.