Knicksi bolji od Hornetsa, Raptorsi od Bullsa

NBA liga

Knicksi bolji od Hornetsa, Raptorsi od Bullsa

Košarkaši New York Knicksa slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv Charlotte Hornetsa sa 118:113.

Knicksi igraju sjajno u posljednje vrijeme i ovo im je bila treća pobjeda u nizu i ukupno šesta u sezoni, dok je Hornetsima ovo bio već treći vezani poraz. 

Gosti su dominirali u prvoj četvrtini te su slavili sa 41:32, a u drugoj je bilo gotovo izjednačeno i završeno je pobjedom Hornetsa 28:26. Dakle, gosti su na poluvremenu imali solidnih 11 poena prednosti. 

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, pa je taj period igre okončan bez pobjednika (25:25), a Knicksi su susret prelomili tek u posljednjoj dionici koju su dobili sa 35:19. Domaće je do pobjede vodio sjajni Latvijac Kristos Porzingis koji je ubacio 28 poena, dok je McDermott dodao 20. Kod Hornetsa Monk i Walker su imali 21 poen. 

Od ostalih rezultata, New Orealns Pelicansi su slavili protiv Indiana Pacersa sa 117:112, Dallas Mavericksi kod Washington Wizarda sa 113:99 i Toronto Raptorsi od Chicago Bullsa sa 119:114. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi