Celticsi slavili u TD Gardenu protiv Lakersa

Baynes najefikasniji u domaćoj ekipei

Celticsi slavili u TD Gardenu protiv Lakersa

E. Ganibegović

Košarkaši Boston Celticsa su večeras stigli do svoje nove pobjede u sezoni. U TD Gardenu je poražena ekipa Los Angeles Lakersa rezultatom 107:96.

Početak meča je definitvno pripao domaćnima koji su u prvih 12 minuta razbili svog protivnika rezultatom 33:16. 

Drga dionica je pripala gostima, koji su se uspjeli vratiti u utakmicu, međutim bez obzira na to, i dalje su imali zaostatak od devet poena, 61:52.

Gosti su nastavili sa dobro igrom i u drugom dijelu susreta, pa je rezultat nakon tri odigrane četvrtine bio, 87:81. Lakersi su tako u posljednju dionicu ušli sa nadom da ovaj meć mogu u potpunosti preokrenuti.

Međutim Irving i društvo nisu dali da se tako nešto desi, pa su do kraja odigrali sigurno, te upisali novu pobjedu i zadržali se na prvom mjestu Istočne konferencije. 

Aaron Baynes je bio najbolji pojedinac kod Celticsa sa 21 poenom, dok je kod gostiju Brandon Ingram brojao do 18. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi