Foto: EPA

Stiže i defanzivac Lyona?

Guardiolina mašina od januara još jača?

Midhat Šljivak

Pep Guardiola je od Manchester Cityja napravio pravu mašinu.

Nakon neuspješne prve sezone u kojoj su ostali bez trofeja, ove sezone Građani melju sve pred sobom i pretendiraju na osvajanje svih mogućih trofeja.

Napad Cityja djeluje izuzetno moćno, ali dobra stvar za tim sa Etihada je činjenica da i odbrana radi dobar posao, pa su u 11 utakmica Premiershipa primili svega sedam golova.

Međutim, Pep Guardiola ima namjeru da dodatno pojača defanzivni red svog tima, pa je ozbiljno zainteresovan za dovođenje 20-godišnjeg štopera Mouctara Diakhabyja iz Lyona.

Predstavnici engleskog tima su pratili mladog defanzivca u proteklom periodu. Veoma su zadovoljni onim što on pokazuje i u januaru će pokušati da ga dovedu u svoje redove.

Imaće City veliku konkurenciju. Barcelona također želi ovog fudbalera u svojim redovima i biće zanimljivo vidjeti za koju opciju će se francuski fudbaler odlučiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da bi Pepova mašina bila još jača dolaskom talentovanog štopera koji bi dodatno pojačao konkurenciju unutar tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.