Aguero rastužio navijače Cityja: Želi napustiti klub
Foto: EPA

Argentinac otkrio i kada će se to desiti

Aguero rastužio navijače Cityja: Želi napustiti klub

Sjajni argentinski napadač Sergio Aguero je prije nekoliko dana postigao svoj 178 gol u dresu Manchester Cityja i na taj način postao najbolji strijelac u historiji kluba sa Etihada.

Ipak, sada je vjerovatno rastužio sve navijače Građana, jer je otkrio da uskoro želi napustiti klub. Naime, 29-godišnji Argentinac je otkrio da ne planira produžiti ugovor sa Cityjem, te da će najvjerovatnije napustiti Etihad kada njegov trenutni ugovor sa klubom istekne.

Aguerov ugovor sa Cityjem ističe 2019. godine, a on nakon toga ima veliku želju obući dres argentinskog Independientea, kluba u kojem je i počeo svoj put ka zvijezdama.

"U medijima se pojavila priča da me žele Milan i Real Madrid. Ne znam gdje sam to pročitao, ali se sjećam da je pisalo: 'Real i Milan su upravo uništili snove Independientea.' Ali moja želja je uvijek bila da se vratim u Independiente 2019. godine, kada istekne moj ugovor sa Citiyjem", istakao je Aguero za Sky Sports, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imam opciju da produžim saradnju sa Cityjem za još jednu godinu. To sada nije moj prioritet, ali jeste opcija. Moja želja je povratak u Argentinu. Za sada nam u Cityju ide dobro i nadam se da ćemo osvojiti još trofeja."

Podsjetimo, Sergio Aguero je u Manchester City stigao 2011. godine iz Atletico Madrida za 35 miliona futni, a od tada je postao jedan od najboljih igrača u historiji kluba sa Etihada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi