Kolumbijac Panesso se vratio u svoju zemlju

Oduševio navijače Veleža, pa napustio klub: Moram da idem!

Samir Mlaćo

Kolumbijac Leiner Garcia Panesso više nije član FK Velež.

Naime, Panesso je zbog porodičnih razloga odlučio napustiti Mostar i BiH, te svojim odlaskom sigurno zadao brige šefu struke Rođenih Ibri Rahimiću.

Ovaj 27-godišnji napadač ove polusezone u ligi je postigao sedam pogodaka i upisao dvije asistencije, te je dijeli prvo mjesto na listi strijelaca FK Velež sa Brandaom.

Dodao je i pogodak u meču Kupa protiv Olimpika, a od navijača Veleža oprostio se sjajnom partijom protiv Jedinstva u subotu kada je u pobjedi od 6:3 upisao čak četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odlazak je potvrdio za SportSport.ba.

"Vrijeme provedeno u Veležu i Mostaru je bilo predivno za mene. Osjećao sam se kao kod kuće. Želio sam ostati, ali presudili su porodični razlozi. Morao sam da odem", kazao je Penasso.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.