Rahimić: Ovih 26 bodova smo osvojili mi, pošteno i zasluženo

Šef struke FK Velež o prvom dijelu sezonu

Rahimić: Ovih 26 bodova smo osvojili mi, pošteno i zasluženo

S. Mlaćo

Iako su najavljivali borbu za prvo mjesto, u FK Velež na kraju prvog dijela sezone moraju se zadovoljiti tek šestim mjestom i 26 osvojenih bodova.

Rođeni su dosta oscilirali, ali u pojedinim mečevima pokazali da imaju kvalitet za velike domete. Ibro Rahimić, šef struke Mostaraca, svjestan je da je njegov tim mogao, ali i morao osvojiti još bodova kako bi bio ozbiljan konkurent Zvijezdi, Slogi i Olimpiku. 

Ipak, Rahimić je kao i uvijek optimista.

"Nisam zadovoljan. Bilo je tu i objektivnih razloga,  kao što je moja suspenzija i mi smo i tada izgubili dosta bodova. To se desilo nezasluženo i nepotrebno, ali tako je kako je. Mogli smo više", jasan je Rahimić.

Iako za jesenjim prvakom Zvijezdom zaostaju sedam bodova, u Veležu neodustaju od borbe za prvo mjesto.

"Mi ćemo se sigurno boriti za prvo mjesto. Ovih 26 bodova smo osvojili mi, pošteno i zasluženo. Mi smo i naj fair play ekipa u ligi, dobijamo dva žuta kartona po utakmici, klub je stabilan i ljudi rade pošteno", kaže šef struke Rođenih.

Zimski prelazni rok će sigurno donijeti promjene u igračkom kadaru Veleža.

"Sigurno da ćemo dovesti par kvalitetnih igrača. Uz pojačanja i ono što imamo trenutno sigurno ćemo imati kvalitetnu ekipu koja će se boriti od prvog kola drugog dijela sezone za titulu. Pojačanja su nam ponajviše potrebna u veznom redu, ali i po jedno u odbrani i napadu", otkriva Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jesenja titula je otišla u Gradačac. Rahimić priznaje da je to za njega iznenađenje.

"Mislim da je Zvijezde jeste iznenađenje, ali ona je iskoristila svu ovu situaciju i bila veoma stabilna. Njeni igrači su najmanje oscilirali i zasluženo su prvi. Da li će imati snage da to sačuvaju, to ćemo vidjeti. Sada nisu imali pritiska, nisu bili u prvom planu i bilo im je mnogo lakše. Vidjet ćemo kako će to biti u drugom dijelu", dodao je na kraju razgovora Ibro Rahimić, šef struke FK Velež Mostar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi