Eusebio Di Francesco poslije poraza od Atletica

"Džeko će opet zabijati, samo ne treba razmišljati o tome"

Eldar Ganibegović

Nogometaši Rome su večeras u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka doživjeli poraz na gostovanju kod Altetico Madrida s rezultatom 2:0, a bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je cijeli susret, međutim nije se upisao u listu strijelaca. 

Bez obzira na poraz Rimljani su i dalje na drugoj poziciji, dok u posljednjem kolu dočekuju Qarabag protiv kojeg ne bi trebali imati problema, te bi bilo kakvom pobjedom obezbijedili plasman u naredni krug ovog takmičenja.

Poslije utakmice šef Vučice Eusebio Di Francesco je rekao kako je njegova ekipa trebala biti odlučnija, i također se dotakao igara bh. napadača, koji u posljednjih mjesec dana nije postigao niti jedan pogodak. 

"Ne zaboravimo kvalitet igrača Atletica. Dobro smo igrali do prvog pogotka, ali trebali smo biti odlučniji u posljednjoj trećini utakmice", izjavio je trener Rome za Mediaset Premium.

Na pitanje da li postoji problem sa Džekom što nije postigao pogodak u mjesec dana, Di Francesco je rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Džeko će postizati golove, samo ne treba razmišljati o tome. Razumijem da je to teško za napadača, međutim to je samo put kroz koji treba da prođe. Nismo stvorili dovoljno šansi jer nismo imali pravu igru."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.