Atleticovi Francuzi kobni za Romu u Madridu

Džeko i društvo i dalje u dobroj poziciji

Atleticovi Francuzi kobni za Romu u Madridu

Jedna od dvije najzanimljivije utakmice večerašnjeg programa Lige prvaka odigrana je na Wanda Metropolitanu u Madridu, gdje je Atletico savladao Romu rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo prevelikih uzbuđenja, a Atletico je postigao jedan pogodak koji je opravdano poništen zbog igranja rukom.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imala je Roma i to preko Nainggolana, koji je u 64. minuti pogodio stativu. Tri minute kasnije dobra prilika na drugoj strani, ali je Torres neprecizan.

Igrao se 69. minut kada je riješeno pitanje pobjednika u Madridu. Correa je jedva uspio stići jednu loptu koja je išla u gol aut i ubacio na drugu stativu, gdje je Griezmann fenomenalno 'makazicama' pogodio za 1:0. Eurogol francuskog napadača sigurno će ući u konkurenciju za najljepši u ovoj sezoni Lige prvaka.

Roma je kraj susreta dočekala sa desetoricom na terenu, s obzirom da je u 82. minuti isključen Bruno Peres. Tri minute kasnije, Atletico je postigao i drugi gol, ovoga puta preko rezerviste Gameira koji je postavio konačan rezultat utakmice.

Atletico je proslavio pobjedu kojom je vratio kakvu-takvu nadu u plasman dalje. Pred Jorgandžijama je izuzetno težak zadatak jer ne ovise sami o sebi, a trebat će im pobjeda u Londonu protiv Chelseaja i da Roma ne savlada Qarabag na Olimpicu.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta, ali ni večeras nije uspio postići pogodak pa se sada već može reći da je upao u ozbiljnu golgetersku krizu.

Roma uprkos porazu i dalje ima veliku priliku da se plasira dalje, pa čak i da završi na prvom mjestu u grupi, ali odluka će pasti u posljednjem kolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi