Brazilac ima svoje uslove

Legendarni Carlos ponuđen Vojvodini, ali im je preskup

Ako je vjerovati pisanju srbijanskih medija, Roberto Carlos bi mogao postati novi trener - Vojvodine.

Carlos u Srbiji pogađa školu za trenersku PRO licencu, a kako bi stekao dodatno iskustvo, posredstvom menadžerske agencije je ponuđen klubu iz Novog Sada kojem u ovoj sezoni ne cvjetaju ruže.

Jedan od Carlosovih zahtjeva je navodno da mu pomoćnik bude srbijanski trener koji dobro govori španski jezik, međutim teško je očekivati da će u Vojvodini uopšte razmatrati ovu opciju, s obzirom kakav novac traži Brazilac.

Menadžerska agencija je za Carlosa tražila platu od 18.000 eura, što je velika cifra za Vojvodinu koja se nalazi u velikoj finansijskoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjećamo, Carlos je kao trener već imao priliku raditi u Turskoj, gdje je vodio Sivasspor i Akhisarspor. Jedno vrijeme je također bio i u indijskom Delhi Dynamosu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.