Roberto Carlos ponuđen klubu iz regiona, ali traži preveliku platu

Hoće li doći do dogovora?

Roberto Carlos ponuđen klubu iz regiona, ali traži preveliku platu

Legendarni Brazilac Roberto Carlos je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio četiri kluba, a peti bi mu mogao biti u Srbiji.

Prema pisanju tamošnjih medija, jedna menadžerska agencija je Roberto Carlosa ponudila Vojvodini, koja trenutno traga za nasljednikom Zorana Vasiljevića.

Brazilac je imao samo uvjet da mu pomoćnik bude neimenovani srbijanski trener koji dobro i tečno govori španski jezik.

Međutim, problem predstavlja činjenica da klub iz Novog Sada nema novca da udovolji Carlosovim prohtjevima. Zbog mjesečne plate koju traži (18.000 eura), od ovog posla na kraju vjerovatno neće biti ništa, ali možda se situacija ipak promijeni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Roberto Carlos već neko vrijeme boravi u Srbiji, gdje pohađa školu za PRO Licencu, koja predstavlja najveći problem aktuelnom treneru Novosađana. Iako je Vasiljević tek nedavno zamijenio Buača na klupi Vojvodine, zbog neposjedovanja licence već se traga za njegovim nasljednikom pred proljetni dio sezone.

Carlos je nakon završetka igračke karijere 2015. godine radio kao pomoćni trener u Anžiju, a kao prvi u Sivassporu, Akhisaru i Delhi Dynamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti