Legendarni golman nakon 17 godina napušta Juventus. Odlučio je da završi karijeru, a umjesto njega su odlučili da angažuju zaista fantastičnu zamjenu.

Počeli pregovori o transferu

Počeli pregovori: Juventus našao zamjenu za Buffona

M. Šljivak

Legendarni Gianlugi Buffon oprostiće se od fudbala na kraju ove sezone.

Gigi je u januaru napuniti 40 godina, a iako je još uvijek među najboljim čuvarima mreže svijeta, odlučio je da kaže zbogom najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Odavno se već špekuliše o potencijalnim zamjenama za Buffona, a kako stvari stoje, rukovodstvo Juventusa je donijelo odluku o novom golmanu.

Novi član Stare dame iz Torina mogao bi postati Slovenac Jan Oblak. Sjajni 24-godišnji golman Atletica iz Madrida već godinama briljira na golu ovog tima, a od ljeta bi mogao napraviti veliki korak u karijeri prelaskom u Juventus.

Navodno, Bianconeri su spremni za Slovenca platiti 40 miliona eura i pregovori oko transfera su već počeli, ali konačnu odluku imaće Oblak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jan Oblak je karijeru počeo u Olimpiji. Sa 17 godina je prešao u Benficu, bio je na nekoliko posudbi u manjim klubovima, a član Atletica je od 2014. godine.

Ugovor Oblaka da Jorgandžijama veže do juna 2021. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.