Šesti poraz sarajevskog tima u Drugoj ABA ligi

Bosna bila blizu velikog preokreta, ali Knežević nije mogao sam

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši sarajevske Bosne Royal poraženi su večeras od Krke rezultatom 84:88 u susretu 8. kola Druge ABA lige.

Izuzetno dobar meč viđen je u Skenderiji, a na kraju tim iz Novog Mesta slavi pobjedu usprkos fantastičnoj partiji Draška Kneževića kod domaćeg tima.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, Krka je prva stekla ozbiljniju rezultatsku prednost. Slovenci su vodili većim dijelom prve dionice nakon koje su imali plus šest, 15:21.

Bosna je izgledala potpuno razbijeno u drugoj dionici. Krka je izgledala sjajno na parketu, uspjeli su podići prednost na 20 razlike, 23:43 na nešto više od četiri minute do kraja.

Međutim, sarajevski tim se vraća zahvaljujući sjajnom Drašku Kneževiću i u finišu prvog poluvremena Bosna pravi seriju od 10:0 i na odmor odlazi sa mnogo ljepših minus 10, 33:43.

Na krilima sjajnog Kneževića Bosna se potpuno vraća u meč. Igrao je tim Aleksandra Damjanovića zaista odlično u tim trenucima i na minut do kraja trećeg perioda uspijeva doći do vodstva, 60:58, ali se u posljednjih deset minuta ipak ušlo neriješenim rezultatom, 60:60.

Iako se činilo kako će slovenački tim lagano da prelomi ovaj meč, Bosna Royal je davala sve od sebe da se to ne dogodi. Neizvjesno je bilo sve do samog finiša, gdje Krka ipak uspijeva slomiti otpor viceprvaka BiH i dolazi do pobjede. Imala je Bosna doduše šansu da izjednači, ali je Đelmo promašio slobodno bacanje kod rezultata 82:83, da bi na drugoj strani oba pogodio Đapa za 82:85 na sedam sekundi do kraja. Knežević je potom ubacio slobodno, promašio je drugo namjerno, Đelmo skače u napadu gdje je i fauliran. Ipak, ne uspijeva ponovo zabiti ključno bacanje i na kraju gosti slave pobjedu koju su ovjerili trojkom Đape.

Do trijumfa ih je vodio Domen Bratož sa 20 poena, dok na drugoj strani Draško Knežević nije mogao sam, a meč je završio sa 30 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovo je Krki šest pobjeda u sezoni i oni su trenutno na drugom mjestu, dok je Bosna Royal pretposljednja sa omjerom 2-6.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.