Bosna Royal dovodi mladog reprezentativca BiH

Lazar Mutić stiže u redove sarajevskog tima

Bosna Royal dovodi mladog reprezentativca BiH

M. Šljivak

Ekipa Bosne Royal našla se u velikim problemima.

Tim su zbog neisplaćenih obaveza napustili Miroslav Pašajlić i Aleksandar Radukić, a u narednim danima bi još nekoliko prvotimaca moglo da napusti sarajevski klub.

Rukovodstvo Bosne čini sve kako bi našlo barem približno kvalitetne zamjene. Ipak, činjenica da je sezona već u zamahu je problem po Bosnu jer su oni kvalitetniji košarkaši već zauzeti.

Međutim, uskoro bi Bosnu Royal mogao pojačati mladi reprezentativac BiH Lazar Mutić. Ovaj 18-godišnji krilni košarkaš trenutno nastupa za drugi tim Murcije i u redove Bosne bi trebao doći na posudbu do kraja sezone.

Nekadašnji igrač Reala je tokom ljeta sa Murcijom potpisao dvogodišnji ugovor. Proslijeđen je drugoj ekipi koja igra u četvrtoj ligi i gdje je ove sezone igrao jako dobro.

Ipak, pitanje je koliko bi njegov dolazak pomogao Bosni Royal. U pitanju je mlad igrač koji ima kvalitet, ali za da bi sarajevski tim napravio nešto više u ovoj sezoni, potrebno je mnogo više od angažovanja mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Dogovor između Bosne Royal i Mutića trebao bi biti ozvaničen u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi