Real je očitao lekciju Andalužanima, Ronaldo zabio golova koliko i u preostalih 14 utakmica u La Ligi ove sezone. (Foto: EPA)

Real slavio s 5:0

Ronaldo proradio, Sevilla doživjela pravu sramotu u Madridu

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida deklasirali su Sevillu sa 5:0 u jednom od derbija 15. kola španske La Lige.

Real Madrid se ove sezone često mučio u prvenstvenim susretima, ali danas je kraljevski tim bio izuzetno raspoložen i kao da je na Sevilli izbacio sav taj bijes, ne samo Real nego i Cristiano Ronaldo.

Portugalac je zabio dva gola u kompletnom dosadašnjem dijelu sezone, a danas je postigao nova dva gola i sa četiri gola je bar malo popravio očajan golgeterski učinak u La Ligi.

Sevilla se došla nadigravati na Santiago Bernabeu i to joj se odiblo o glavu. Počelo je golom Nacha već u trećoj minuti, Ronaldo je u 23. minuit povisio na 2:0.

Ronaldo je u 31. minuti s penala bio precizan za 3:0, a do kraja prvog dijela Kroos i Hakimi su dokrajčili goste iz Andaluzije. Sevilla je doživjela pravu sramotu, ali je u nastavku uspjela da sačuva mrežu i donekle se spasi još veće blamaže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je s 31 bodom sada na diobi drugog mjesta s Valencijom, ali Barca (36) i Valencia imaju po utakmicu manje. Sevilla ostaje peta sa 28 bodova, a ovaj poraz joj je došao kao hladan tuš poslije tri vezane pobjede u La Ligi.

La Liga, 15. kolo:
Real - Sevilla 5:0 (Nacho 3, Ronaldo 23, 31 - penal, Kroos 38, Hakimi 42)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.