Mourinho o Ronaldu: Djeca znaju ko je Pele, a nikad nisu vidjeli kako igra
Mourinho i Ronaldo su sarađivali u Real Madridu prije nekoliko godina, ali se ta saradnja nije završila baš na najbolji način

Portugalski stručnjak se morao oglasiti

Mourinho o Ronaldu: Djeca znaju ko je Pele, a nikad nisu vidjeli kako igra

E. Čaušević, foto: EPA

Cristiano Ronaldo po peti put u svojoj karijeri je osvojio Zlatnu loptu, a naravno to nije moglo proći bez komentara Josea Mourinha.

Portugalski stručnjak je sarađivao s Ronaldom u Real Madridu prije nekoliko godina, ali navodno upravo je zbog neslaganja s njim odlučio da napusti kraljevski klub. Zlatna lopta je bila neizostavna tema i za Mourinha koji je na svoj način odlučio da se oglasi.

"Moja djeca nikada nisu vidjela Pelea kako igra, ali znaju koje. Za 40 godina djeca će znati ko je Cristiano Ronaldo. On je, pored još nekih igrača, fudbaler koji će uvijek biti dio historije ove igre. Takvi fudbaleri su jednostavno nedodirljivi", rekao je Mourinho.

Ronaldo se na ovaj način izjednačio s Lionelom Messijem koji također ima pet Zlatnih lopti. Dominacija ovog dvojca traje već deset godina, a posljednji koji je uspio da osvoji Zlatnu loptu prije njih bio je Kaka 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi