Bh. napadač po prvi put nakon nekoliko mjeseci neće početi utakmicu, dok će umjesto njega u vrhu napada biti mladi češki napadač Schick

Schick od prve minute, Dijamant na klupi

Džeko neće biti sretan zbog Di Francescove odluke

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Rome igraju danas u gostima protiv Chieva u okviru 16. kola italijanske Serije A.

Vučici je potrebna pobjeda kako bi se primakla vodećim ekipama i ostala u utrci za prvo mjesto. Ipak, iako je za Romu ovo važan meč Eusebio Di Francesco odlučio je napraviti nekoliko promjena u sastavu, a sigurno da je najveće iznenađenje što je Edin Džeko ostao na klupi.

Najbolji strijelac rimskog kluba će s klupe početi meč, dok je po prvi put u sezoni šansu od prve minute dobio mladi češki napadač Patrick Schick. Također, ovo je prvi put nakon nekoliko mjeseci da se bh. napadač neće naći u početnoj postavi kluba s Olimpica.

Utakmica na Bentegodiju u Veroni između Chieva i Rome igra se danas od 12:30 sati.

Roma: Alisson, Bruno Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov, Nainggolan, Gonalons, Strootman, Gerson, El Shaarawy, Schick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.