Di Francesco: Igrači vjeruju u ovaj tim, svi moraju da se osjećaju bitnim
Roma sutra igra protiv Chieva, a šansu bi umjesto Džeke mogao dobiti mladi Schick. (Foto: EPA)

Trener Rome

Di Francesco: Igrači vjeruju u ovaj tim, svi moraju da se osjećaju bitnim

E. Škorić

Eusebio Di Francesco ove sezone radi sjajan posao na klupi Rome, mada i sam zna da je još uvijek predaleko od cilja.

Roma dobro igra u domaćem prvenstvu i konkurentna je timovima poput Juventusa, Intera i Napolija u borbio za Scudetto, a u Ligi prvaka je kao prva završila grupu ispred Chelseaja i Atletica.

"Sretan sam što smo prvi u grupi Lige prvaka, ali ne smijemo ostati na tome. Chievo nam predstavlja težak zadatak nakon Lige prvaka, ali želim odgovor kompletnog tima i da pobijedimo nakon našeg remija u Genovi, gdje smo trebali pobijediti", kazao je Di Francesco, pa je dodao:

"Što se tiče trke za Sucdetto, Roma je na dobrom putu zadnjih sezona, ali još ništa nije osvojila i zato sam oprezan. Ne možemo letjeti previsoko, moramo biti čvrsto na zemlji, a nogometaši moraju da igrama potvrđuju kvalitet".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogi igrači vide Romu kao ambiciju, posebno sada kada se gradi novi stadion. Igrači vjeruju u ovaj tim, u ovaj projekat i svi žele da naprave rezultat. Moramo dse dokazivati u Italiji i na međunarodnom nivou, ali na pravom smo putu i svaki igrač mora se smatrati važnim za tim", ističe trener Rimljana.

Dodao je da nema potrebe za rotacijom u timu jer je posljednji meč odigran prije pet dana, samo je upitno hoće li zaigrati Diego Perotti i Alessandro Florenzi zbog manjih zdravstvenih problema. Mada, Di Francesco u sastavu najavljuje mladog češkog napadača Patrika Schicka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi