Vučica mijenja dom: Stadio della Roma uskoro otvara kapije
Foto: AS Roma

Rimski velikan počinje sa izgradnjom novog stadiona

Vučica mijenja dom: Stadio della Roma uskoro otvara kapije

Teme:

Roma je dobila sve potrebne dozvole da započne gradnju svog novog stadiona. Iz Rimskog kluba su ove vijesti saopštili nakon pobjede nad Qarabagom u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka i plasmana u osminu finala ovog takmičenja.

Slavni Italijanski klub bi tako do 2020. godine trebao završiti izgradnju modernog zdanja "Stadio della Roma", koje će primati oko 55.000 gledatelja.

Iz Rome su se oglasili sa zvaničnim saopštenjem da su lokalne vlasti dale zeleno svjetlo za početak izgradnje novog stadiona, koji će biti smješten u Tor di Valleu, južnom dijelu Rima.

Roma trenutno dijeli stadion Olimpico sa velikim rivalima, Laziom, ali zbog činjenice da klub na legendarnom stadionu boravi kao "podstanar", čelnici Vučice nemaju mogućnost unaprijeđenja prostorija, kao ni ostvarivanja profita od prodavnica, resotorana ili organizovanja različitih događaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Presretan sam jer znam šta ova odluka može značiti za čitav Rim, za budućnost našeg kluba i za naše navijače. Želimo im pružiti dom kakav zaslužuju", istakao je prvo čovjek Rome James Pallota.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije