Veliki derbi donio je mnogo uzbuđenja, dva gola i sve ono što karakteriše jedan duel gradskih rivala.

Zanimljiv Merseyside Derby

Salahov eurogol i Lovrenova nepromišljenost za remi na Anfieldu

Danas je na Anfieldu odigran veliki Merseyside Derby u kojem su Liverpool i Everton remizirali odigravši 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, ali je publika na Anfieldu vidjela jedan sjajan gol. Igrao se 42. minut kada je Mohamed Salah nakon prodora majstorski pogodio suprotni ugao i donio Liverpoolu prednost od 1:0.

Za Salaha je to bio 13. gol u ovoj sezoni Premier lige kojim je pretekao Kanea i ponovo zasjeo na prvo mjesto na tabeli liste strijelaca.

Liverpool je krajem prvog poluvremena imao stopostotnu šansu za drugi gol. U prvoj minuti sudijske nadoknade, Mane je bio sebičan i šutirao je pored gola iako je na suprotnoj strani imao dvojicu slobodnih saigrača.

Liverpool je bio bolji tim na terenu i stvarao je više prilika, ali u 70. minuti je uslijedio hladan tuš za domaće. Dejan Lovren je napravio glupost i odgurnuo Calvert-Lewina, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Rooney, koji je pogodio za 1:1 i osigurao svom timu jedan bod.

Do kraja utakmice su domaći pokušali doći do pobjede, ali bezuspješno. Ostalo je 1:1 pa je Liverpool sada ponovo četvrti na tabeli sa 30 bodova, dok je Everton nastavio seriju pozitivnih rezultata. Karamele zauzimaju 10. mjesto sa 19 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.