Torcida je već duže na "ratnoj nozi" sa HNS, a sve je nastavljeni i na današnjem meču FOTO: Dalmatinski portal

Navijači iz Splita vrijeđali HNS i Zdravka Mamića

Hajduk slavio u Zagrebu, Torcida se tukla sa policijom

Samir Mlaćo

Nogometaši Hajduka u Zagrebu su danas savladali Lokomotivu sa 2:0, a junak pobjede bio je dvostruki strijelac Ohandža.

Splićani su zasluženo slavili, a ovaj meč obilježili su i neredi na tribinama. Naime, navijači Hajduka nisu mogli na stadion unijeti obilježlje na kojem je prekrižen HNS (Hrvatski nogometni savez), a morali su reagovati i organi reda koji su ušli na tribinu sa gostujućim pristalicama, a neredi su nastavljeni i nakon meča.

Hrvatski mediji prenosi da je Torcida skandirala "Jebo vas Mamić", "Hrvatska policija, mito i korupcija", te pjesme protiv HNS-a.

Nakon današnjeg meča Hajduk je trećeplasirani sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Osijek, 35. Dinamo je prvoplasiran sa 47.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.