Hajduk golovima Bašića i Ercega slavio protiv Rijeke

Jadranski derbi

Hajduk golovima Bašića i Ercega slavio protiv Rijeke

U zanimljivoj i sadržanoj utakmici 18. kola HNL-a Hajduk je na Rujevici pobijedio Rijeku.

Splićani nisu pobijedili Rijeku od 2011. godine, ali ovoga puta na krilima Bašića i Ercega uspjeli su prekinuti taj crni niz i slaviti na Rujevici rezultatom 2:1.

Fudbaleri Hajduka u prvom dijelu bili su opasniji i bolji od Rijeke, a do vodstva na Rujevici došli su već nakon četiri minute igre. Toma Bašić je iskoristio poklon loptu Prskala i lobom s nekih tridesetak metara elegantno prevario golmana Rijeke za prednost od 1:0.

Veoma brzo Riječani su uspjeli izjednačiti. Pogotku domaćih prethodila je vrhunska akcija Gorgona i Kvržića, a za gol se pobrinuo Bradarić.

U završnici Rijeka je mogla do preokreta. Prvo je u 38. minuti dobru priliku imao Pavičić, a onda tri minute kasnije i Gavranović, no izostala je realizacija i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti, Hajduk je uspio ponovo doći do prednosti. Erceg je primio loptu na korner-liniji, prevario Župarića, a nakon toga zabio 'kroz' Prskala i razveselio Torcidu.

Do kraja meča Hajduk nije iskazao nikakvu napadačku ambiciju, no za to nije bilo ni potrebe, jer Rijeka u nastavku nije stvorila priliku kojom bi ugrozila slavlje Hajduka na Rujevici.

Hajduk je s ova tri boda preskočio Rijeku i trenutno zauzima drugu poziciju u HNL-u.

Kada su u pitanju nastupi bh. internacionalaca, Zoran Kvržić je za Rijeku igrao do 82. minute, dok je na drugoj strani Zvonimir Kožulj izašao u 77. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi