Djevojke Realovih zvijezda s hidžabima obišle džamiju u Abu Dhabiju

Edmir Škorić

Supruge trojice prvotimaca Real Madrida imale su priliku da posjete vjerske objekte u Abu Dhabiju.

Adriana Pozueco, Clarice Alves i Andrea Salas su djevojke Realovih prvotimaca Thea Hernandeza, Marcela i Keylora Navasa, a prije utakmice Kraljeva na Svjetskom klupskom prvenstvu odlučile su da posjete džamiju Sheikh Zayed u Abu Dhabiju.

To je ujedno najveća džamija u ovoj zemlji i tokom Ramazana posjeti je i preko 41.000 ljudi. Djevojke Realovih nogometaša tom su prilikom nosile tradicionalne hidžabe prilikom obilaska džamije, a svoje oduševljenje podijelile su sa pratiteljima na društvenim mrežama.

One su sveto mjesto opisale kao "magično" i "čarobno", a ovo im je bila jedinstvena prilika da se upoznaju s jednom drugačijom vjerom i kulturom.

Podsjećamo da Real Madrid sutra igra protiv Al-Jazire svoj prvi meč na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu i ako pobijedi u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Gremio - Pachuca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.