Bundseliga

Borussia se "probudila", Eintrachtu tri boda u Hamburgu

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je nakon dužeg vremena ostvarila pobjedu u Bundesligi.

Borussia od oktobra nikoga nije pobijedila, ali novi trener je očigledno razdrmao ekipu, koja je uspjela da ostvari trijumf na teškom gostovanju u Mainzu (2:0).

Slavili su Milioneri golovima Sokratisa u 55. i Kagawe u 89. minuti, pa je sada Borussia četvrta na tabeli sa 25 bodova, dok je Mainz samo bod iznad opasne zone i ukupno ih ima 16.

Druga Borussia, ona iz Moenchengladbacha, poražena je u Freiburgu s 1:0, a jedini gol na meču zabio je Petersen iz penala u 20. minuti.

Najefikasniji je bio duel HSV-a i Eintracht Frankfurta. Domaćin je poveo s 1:0, a na kraju je izgubio 2:1.

Papadopoulos je dao za HSV, a Wolf i Gaćinović za goste, koji sada imaju 25 bodova i odmah su iza pozicija koje vode u Ligu prvaka, dok je HSV s 15 bodova u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Sejad Salihović nije igrao zbog povrede u timu Hamburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti